İşte 17 maddede yerli otomobilin özellikleri:
1- Beygir gücü ve 0-100 km hızlanma süresi: Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, iki çeker araçta 200 beygir güç ile 7.6 saniye, dört çeker araçta ise 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
2- Otonom sürüş özelliği: Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek. Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.
3- Holografik asistan teknolojisi: Yerli otomobilde holografik asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.
4- Akıllı cihazlarla iletişim: Otomobil, internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişime geçip bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezine yerleşiyor.
5- Hızlı şarj ve menzil süreleri: 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak.
6- Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.
7- Araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.
8- 5 farklı versiyonu üretilecek. C sınıfı SUV'un yanında B sınıfı SUV, C sınıfı Sedan, C sınıfı hatchback, C sınıfı MPV (Yani çok amaçlı araç sınıfı) versiyonlar olacak.
9- Otomobilin aks mesafesi 2,800 milimetre civarında olacak. Bu segmentinin en uzun aks mesafesi.
10- Arkadan itişli veya çift motor 4 çeker sistemi sunulacak.
11- Kokpitte iki ucun arasında boydan boya LED ekran olacak. Yol durumu da hedef noktaya ulaşma seçenekleri de bu ekranda yer alacak. Kapı içlerindeki hoparlörler sayesinde müzik sisteminin de geliştirildiği belirtiliyor.
12- Çift motorlu aracın motor gücü 150kW.
13- Araç içinde 7 adet standart, 2 de opsiyonlu hava yastığı bulunacak.
14- Hızının da saatte 180 kilometreyi geçmemek üzere ayarlandığı belirtiliyor. Fakat TOGG CEO'sunun açıklamasından anlıyoruz ki üretilecek versiyonlar arasında hız otomobili versiyonu da var. Çünkü CEO'nun, "Hız meraklılarını koltuğa yapıştıracağız" açıklaması bunu gösteriyor.
15- Otomobilin bagaj hacminin 500 litreyi geçmesi hedefleniyor.
16- İÇ DETAYLAR: Kapı kolu üzerinde ve alt kısımda yer alan motiflerin Selçuklu eseri Karahan İkiz Türbeleri'ne ait olabileceği söyleniyor. Bu Türbeler, Türk mimarisinin en eski ve en önemli eserlerinden biri olarak gösteriliyor.
17- Ön ızgaralarda ilk paylaşımlarda dikkat çeken detay lale figürü.